“Niet Beerschot, maar Seraing is momenteel de zwakste ploeg in 1A”

“Niet Beerschot, maar Seraing is momenteel de zwakste ploeg in 1A”

Rode lantaarn Beerschot kon eindelijk nog eens winnen, maar de Antwerpse club blijft de laatste in de stand. Toch ziet Patrick Goots dat er vertrouwen is getankt.

Volgens Goots is Seraing de zwakse club van de Jupiler Pro League. “Op basis van wat Seraing de laatste weken en maanden presteert, 0 op 21 om precies te zijn, zijn zij duidelijk momenteel de zwakste club in eerste klasse. En dat zie ik niet snel veranderen. Daar moet Beerschot toch van kunnen profiteren.”

“En met de eerste overwinning in maanden, waarin ze toch ook heel wat weerbaarheid toonden, moeten ze nu vertrouwen getankt hebben. Winst tegen Seraing en als ze dan in beroep misschien toch nog die drie punten tegen Standard binnenhalen, kunnen ze ineens op één punt van de voorlaatste plek staan...”, citeert Gazet van Antwerpen.

De weg is nog lang voor Beerschot. “Maar ook zonder die zege tegen OHL was het al duidelijk: niet alleen dat duel tegen Seraing wordt cruciaal. Ook daarna tegen Zulte Waregem, maar ook uit op KV Mechelen, thuis tegen Kortrijk en daarna op Cercle moeten ze punten rapen. Ze hebben nog steeds nood aan een serie, want daarna volgt nagenoeg de volledige top van het klassement.”

Goots ziet het echter somber in. “Zet het maar eens op een rij: Charleroi, Antwerp, Gent, even STVV tussendoor, maar daarna Club Brugge en Union. Dat is een loodzwaar competitie-einde. Dus moet Beerschot eigenlijk half februari al gered zijn. Als ze nog op het einde punten nodig gaan hebben om niet als laatste te eindigen en minstens barrages te halen, dan gaan ze het niet halen.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie