UPDATE: 'Tottenham haalt Amarabat (ex-Club Brugge) op huurbasis met aankoopoptie'

UPDATE: 'Tottenham haalt Amarabat (ex-Club Brugge) op huurbasis met aankoopoptie'

24-01-2022 07:38 Laatste update: 25-01-2022 14:00
5

Sofyan Amrabat (ex-Club Brugge) staat mogelijk voor een transfer naar de Premier League. Volgens Sky Sport Italia denkt Tottenham Hotspur aan de komst van Fiorentina-middenvelder.

Niets staat nog vast, maar volgens Italiaanse media staat Amrabat wel op de shortlist bij Tottenham. De oud-speler van Club Brugge is 'één van de vele kandidaten', klinkt het. Spurs hakt deze week de knoop door.

De Londense club moet mogelijk in actie komen als Tanguy Ndombele voor het einde van de transferperiode nog vertrekt. Paris Saint-Germain zou hem willen huren. Ndombele werd in 2019 de duurste aankoop in de Spurs-historie, maar heeft zijn prijskaartje (60 miljoen euro) nooit kunnen waarmaken.

Amrabat, op dit moment met Marokko actief op de Afrika Cup, speelt sinds 2020 voor Fiorentina, dat bijna twintig miljoen euro voor hem betaalde aan Hellas Verona. Vorig seizoen speelde Amrabat nog 31 wedstrijden in de Serie A, maar sinds de komst van trainer Vincenzo Italiano is hij bankzitter. Amrabat ligt tot medio 2024 vast in Florence.

Update: De Italiaanse journalist Nicolò Schira meldt dat Tottenham Amrabat de komende tijd gaat huren. De Engelse club heeft ook een aankoopoptie op de ex-speler van Club Brugge weten te versieren. Die zou vijftien miljoen euro bedragen.