Mazzu kan met zijn geluk geen blijf na late zege tegen Genk: Deze groep is gek

Mazzu kan met zijn geluk geen blijf na late zege tegen Genk: "Deze groep is gek"

23-01-2022 23:16
5

Krankzinniger kan je een ontknoping van een wedstrijd moeilijk vinden. Union Saint-Gilloise knokte zich diep in blessuretijd alsnog voorbij KRC Genk (2-1), na een afgekeurde buitenspelgoal én een erg gecontesteerde strafschop in minuut 97. Geen wonder dat Felice Mazzu door het dolle heen was na afloop.

"Deze groep is gek", jubelde de trainer bij Sporza. Mazzu legt met alle plezier uit wat hij daarmee bedoelt. "Als je tegen Genk met 1-0 leidt en Genk komt terug op gelijke hoogte, dan zal 99 procent van de ploegen alles dichtgooien. Maar deze ploeg deed er alles aan om nog te winnen", spreekt hij zijn respect uit voor zijn manschappen.

Zelfs na de ontgoocheling van het buitenspeldoelpunt zag Mazzu een strijdvaardig elftal. "Het is buitengewoon wat deze ploeg gepresteerd heeft." Over de strafschop hield hij zich wel op de oppervlakte. "Of het penalty was? Ik kan daar niks over zeggen. De scheidsrechters en de VAR hebben hun beslissing genomen", haalde Mazzu een cliché boven.