De Jong behoedt Barcelona in de slotfase voor troosteloze brilscore bij Alaves

23-01-2022 23:09
1

FC Barcelona heeft zichzelf behoed voor een nieuwe ontgoocheling. Op het veld van Deportivo Alaves beet het heel lange tijd de tanden stuk op de achterhoede van de tegenstander, tot Frenkie de Jong zijn ploeg alsnog verloste: 0-1.

Barça kreeg in de eerste helft kansen via Luuk de Jong en Gerard Piqué, maar de nummer voorlaatst van de Primera División kwam het dichtst in de buurt van een treffer: Marc-André ter Stegen moest een inzet van Pere Pons onschadelijk maken. Ook na rust werd Luuk de Jong een aantal keer in stelling gebracht, maar de spits had niet zijn avond. Toen hij vijf minuten voor tijd bij een stand van 0-0 werd gewisseld, leek een doelpuntloos gelijkspel onafwendbaar.

Die andere de Jong, Frenkie, redde de meubelen echter met een eigenaardige treffer. De controleur stond aanvankelijk meters buitenspel, maar daar was geen sprake meer van toen hij de bal van Ferran Torres kreeg: 0-1 en alsnog drie punten.

De ploeg van trainer Xavi krijgt de Champions League-plekken opeens weer in zicht. De Catalanen zijn van plek zeven naar plek vijf geklommen en staan één punt achter regerend landskampioen Atlético Madrid: zowel Atlético als Barça heeft nog een wedstrijd tegoed op de concurrentie.