Nainggolan wijst VAR streng met de vinger na Union-Genk: 'Wat een strafschop ...'

Nainggolan wijst VAR streng met de vinger na Union-Genk: 'Wat een strafschop ...'

Het ultieme winnende doelpunt van Union Saint-Gilloise tegen KRC Genk zal ongetwijfeld nog enkele dagen blijven nazinderen in de Belgische voetbalwereld. Het (gebrek aan) optreden van de VAR valt op zijn zachtst gezegd opmerkelijk te noemen. Ook Radja Nainggolan keek met afgrijzen naar de bewuste fase.

In minuut 97 (!) van het duel tussen Union en Genk ging Deniz Undav naar de grond in een duel weg van de bal. Dat leek toch echt wel (net) buiten de zestien meter te gebeuren, maar Nathan Verboomen wees gedecideerd naar de stip. Geen probleem, zou je denken, aangezien er ook nog een videoscheidsrechter bestaat om in te grijpen. Vanuit Tubeke bleef het niettemin oorverdovend stil.

Als het van Nainggolan afhangt, had de VAR altijd moeten tussenkomen. Korte tijd na de fase schreef de middenvelder van Royal Antwerp FC het volgende op zijn Twitter-profiel: 'Union-Genk, wat een strafschop ... Ik vraag me nog steeds af hoe de VAR te werk gaat.' De lachende emoji die hij erbij zet, kon ongetwijfeld even goed een boos gezichtje geweest zijn.

Bij Antwerp zag men namelijk hun kans schoon om in te lopen op koploper Union. Als het op 1-1 was gebleven tegen Genk, zou The Great Old na haar eigen zege tegen KV Oostende (1-2) tot op acht punten genaderd zijn. Nu blijft de kloof met de Brusselaars op tien stuks. Antwerp heeft wel nog een wedstrijd te goed, het uitgestelde duel met KV Kortrijk.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie