Gemiste strafschop van Chevalier breekt Moeskroen zuur op, Lierse blijft in spoor

23-01-2022 22:02

Zowel Royal Excel Moeskroen als Lierse Kempenzonen heeft een goede kans laten liggen om het degradatiespook wat verder te verjagen in Eerste Klasse B. Hun onderlinge duel op Le Canonnier mondde uit in een troosteloze 0-0. Vooral Teddy Chevalier zal daar slecht door slapen.

Na de nederlagen van Lommel SK en Excelsior Virton, respectievelijk de voorlaatste en de laatste in de rangschikking, konden Moeskroen en Lierse Kempenzonen bij hen wegsluipen. Dan hadden ze zondagavond wel een overwinning nodig. In de eerste helft legden beide ploegen behoorlijk voetbal op de mat, maar torenhoge kansen kwamen daar eigenlijk niet uit voort. Evenwicht, heet zoiets.

Ook in het tweede bedrijf nam geen van beide elftallen echt de bovenhand. Iets voorbij de 70e minuut leek dan toch de beslissing te vallen. Eric Bocat lokte een strafschop uit voor Moeskroen, waarna de ervaren Chevalier zich achter de bal zette. De aanvaller miste echter. Het zou Les Hurlus twee punten kosten, want ondanks enkele wissels in het slot, veranderde er niets meer aan de brilscore.

Door het gelijkspel blijven Moeskroen en Lierse Kempenzonen in elkaars vaarwater. De Henegouwers staan vijfde met twintig punten, hun collega's uit de Kempen hijgen in de nek met één stuk minder. De voorsprong op rode lantaarn Virton bedraagt respectievelijk zes en vijf punten.