Anderlecht pakt belangrijke driepunter in strijd om plekje in top vier

23-01-2022 20:20
38

RSC Anderlecht heeft zich weer wat steviger in de top vier kunnen nestelen. Op bezoek bij KV Mechelen pakte het drie belangrijke punten en wist het met 0-1 te winnen.

Na het gelijkspel tegen Standard kreeg Benito Raman nog eens een basisplek tegen RSC Anderlecht, terwijl de coronzorgen bij KV Mechelen dan weer bijna verleden tijd waren. De thuisploeg wist na slecht terugspelen van Magallan ook bijna te vieren, maar Hendrik Van Crombrugge voorkwam verder.

Aan de overzijde deed Yannick Thoelen hetzelfde bij een kans voor Benito Raman, maar moest hij zich toch omdraaien na een knappe individuele actie van Joshua Zirkzee. Een klap voor de thuisploeg, dat geen enkele kans bij elkaar wist te spelen. Ook paars-wit zorgde – op een mogelijke penalty na – nog voor weinig animo waardoor het tot de rust 0-1 bleef.

De tweede helft zorgde voor een ander spelbeeld, met een Malinwa dat plots wél voor de aanval ging en enkele kansen bij elkaar probeerde te spelen. Ondanks de goede intenties werd Van Crombrugge niet aan het werk gezet.

De beste kansen waren uiteindelijk zelfs nog voor Anderlecht, met een Zirkzee die de 0-2 aan de voet had, maar op Thoelen besloot. Iets later werd er toch gescoord door de Brusselaars. De scheidsrechter keurde het terecht af vanwege buitenspel. De wedstrijd kabbelde voort, met ook nog één kans voor Zirkzee, en doelpunten kregen we niet meer. Het bleef 0-1.

Door die zege breidt Anderlecht de voorsprong op KAA Gent nog wat verder uit. Het heeft nu al zes punten meer dan eerste achtervolgers KAA Gent en Sporting Charleroi. Het heeft ook amper nog twee punten achterstand op Club Brugge en één punt op Royal Antwerp FC.