Boyata kan Bayern München niet van ruime zege tegen Hertha BSC houden

23-01-2022 19:30

Bayern München heeft een overtuigende zege bij Hertha BSC geboekt. In Berlijn werd het 1-4, waardoor Der Rekordmeister weer stevig aan kop gaat in de Bundesliga. Dedryck Boyata stond in de basis, maar kon zijn club niet helpen.

Zaterdag boekte nummer twee Borussia Dortmund een 2-3 overwinning bij TSG Hoffenheim, waardoor het gat met Bayern voor even drie punten was. De ploeg van Julian Nagelsmann kreeg een dag later echter de kans om weer uit te lopen op Dortmund. Een overwinning op Hertha was daar wel noodzakelijk voor.

Na de eerste helft stond Bayern al op een comfortabele voorsprong. Corentin Tolisso en Thomas Müller zorgden voor de goals. Vooral de treffer van laatstgenoemde was van grote schoonheid. Na de pauze duurde het even voordat Bayern de wedstrijd definitief op slot gooide. Hertha gaf in de slotfase echter meer ruimte weg, waardoor het toen ineens rap ging: Leroy Sané en Serge Gnabry maakten in nog geen vijf minuten tijd de 0-3 en 0-4.

Tien minuten voor tijd deed Hertha wel nog iets terug. Ekkelenkamp, die nog geen minuut in het veld stond, kwam al tot scoren. De Nederlander tikte de bal over Manuel Neuer in het Bayern-doel. Sané  Bayern staat nu dus weer zes punten voor op Dortmund, terwijl Hertha dertiende staat in de Bundesliga.