Lukaku en Chelsea boeken belangrijke zege tegen Tottenham

Lukaku en Chelsea boeken belangrijke zege tegen Tottenham

Tottenham Hotspur heeft zondag een pijnlijke nederlaag geleden. Tegen Chelsea, met Romelu Lukaku in de basis, liep het fout af voor The Spurs.

The Blues hadden stadgenoot Tottenham al uit de League Cup gekegeld – 2-0 op Stamford Bridge, 0-1 in de return – en konden tijdens de derde krachtmeting kort voor rust opgelucht ademhalen. Harry Kane leek de gasten op voorsprong te schieten, maar de treffer werd afgekeurd vanwege een licht duwtje tegen Thiago Silva.

In de openingsfase van de tweede helft ging Chelsea opeens helemaal los. Ziyech brak de wedstrijd al snel open: de linkspoot kon aanleggen vanuit de tweede lijn en liet de bal met uiterste precisie in de bovenhoek ploffen. Hugo Lloris had nog een antwoord op een volgende afstandspoging van Ziyech, maar moest zich kort daarna alsnog gewonnen geven na een rake kopbal van Thiago Silva: 2-0. Bergwijn kwam nog inde buurt van een aansluitingstreffer en keeper Kepa ranselde een inzet van Kane uit zijn doel, maar Chelsea kon de wedstrijd tamelijk zorgeloos uitspelen.

Tottenham had bij een overwinning op Chelsea de top-vier binnen kunnen dringen, maar blijft voorlopig op plek zeven hangen, met nog wel drie inhaalwedstrijden voor de boeg. Nummer drie Chelsea komt weer op tien punten van Manchester City en op één punt van Liverpool, maar ook de nummers één en twee hebben nog wedstrijden tegoed.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie