Mertens de held bij Napoli, Clement lijdt eerste nederlaag met AS Monaco

23-01-2022 18:54
3

Dries Mertens heeft zondag met SSC Napoli weer indruk gemaakt. De Rode Duivel hielp Napoli aan een 4-1 overwinning tegen Salernitana, terwijl Youri Tielemans en Leandro Trossard in Engeland de punten deelden.

Napoli – Salernitana (4-1)
Napoli en Dries Mertens hebben een goede zaak gedaan in de strijd om de titel en gingen met 4-1 winnen tegen laagvlieger Salernitana. De thuisploeg kwam op voorsprong via Juan Jesus, maar Bonazzoli kon nog voor de gelijkmaker zorgen. Net voor de pauze wist Mertens vanop de stip toch voor een voorsprong te zorgen.

Na de koffie ging Napoli helemaal over Salernitana. Amir Rrahamani zorgde voor de 3-1 (op assist van Mertens), Lorenzo Insigne beslist in de 53e minuut de partij helemaal met het vierde doelpunt. Napoli blijft zo meespelen voor de titel in de Serie A. Het staat op vier punten van leider Inter, dat wel nog een match tegoed heeft.

Leicester City – Brighton (1-1)
Het duel tussen Leicester en Brighton kon niet voor een winnaar zorgen. Youri Tielemans en Leandro Trossard speelden de hele partij, maar konden hun ploeg niet helpen aan een driepunter. Voor Leicester City zag het er nochtans goed uit. Het kwam net na rust op voorsprong via Patson Daka en leek op weg naar winst.

Tien minuten voor affluiten kon Danny Welbeck daar echter nog verandering in brengen. Hij maakte er 1-1 van.

Montpellier – AS Monaco (3-2)
Philippe Clement heeft in zijn derde wedstrijd als trainer van Monaco een eerste nederlaag geleden. Op bezoek bij Montpellier liep het fout af voor de voormalige trainer van Club Brugge.

Na vroege doelpunten van Wahi en Mavididi stond Monaco na een half uur voetballen al op een dubbele achterstand. Wissam Ben Yedder zorgde al snel voor een aansluitingstreffer, maar dat bleek de Monegasken niet te helpen. Een gelijkmaker kwam er uiteindelijk wel nog. In het slot zorgde Vanderson voor de 2-2, al bleek dat niet genoeg. Met zijn tweede van de avond schonk Mavididi Montpellier de 3-2 en de overwinning.