Vloet nooit meer in actie voor Heracles Almelo: 'Dan spat alles uiteen'

Vloet nooit meer in actie voor Heracles Almelo: 'Dan spat alles uiteen'

23-01-2022 20:30
0

Rai Vloet, voormalig speler van STVV, komt nooit meer in actie voor Heracles Almelo. Dat maakt algemeen directeur Rob Toussaint duidelijk. Vloet zat twee maanden na zijn betrokkenheid bij een fataal auto-ongeluk alweer bij de wedstrijdselectie, maar daar zal het bij blijven.

Heracles schorste Vloet, nadat er nieuwe feiten over het auto-ongeluk bekend werden. De aanvallende middenvelder zou 200 kilometer per uur hebben gereden en twee keer de toegestane hoeveelheid alcohol hebben gedronken. Bij het noodlottige ongeval kwam een vierjarig jongetje om het leven.

Toussaint laat desgevraagd weten dat Vloet nooit meer shirt van Heracles zal dragen. Zijn contract loopt tot medio 2023. Vorige week viel hij nog in tegen NEC en dat zorgde voor veel ophef.

"Dat hebben we absoluut niet goed gedaan", zegt Toussaint zondag tegen ESPN. "Daar bied ik mijn excuses voor aan, voor de pijn en de emotie die is ontstaan bij de familie, bij onze supporters, bij onze sponsoren, bij alle belanghebbenden en voor alle betrokken bij deze gebeurtenis."

'Dan spat alles uiteen'
"We willen onze excuses aanbieden vanwege de pijn en emotie die is ontstaan bij de familie, de supporters, de sponsors en bij alle betrokkenen van dit ongeluk", vervolgt Toussaint. "Dat hij ging spelen is veel en veel te snel gegaan."

"We wilden vervolgens een goede afweging maken en toen hebben we gezegd: Rai Vloet zit niet meer bij de selectie, hij mocht nog wel trainen maar niet meer spelen. Dat was donderdag, toen kregen we vrijdag de nieuwe informatie. Hij had twee keer zoveel alcohol op als toegestaan is. Dan spat alles uiteen, dan valt de wereld even stil voor je."

Het is niet mogelijk om op dit artikel te reageren. Wij rekenen op jullie begrip. Team VP.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s