Bizar gefloten penalty schenkt Union de overwinning tegen Genk

23-01-2022 17:53 Laatste update: 17:57
52

Union heeft zondag optimaal kunnen profiteren van het puntenverlies van Club Brugge. Het leek op weg naar een gelijkspel, maar een spannend einde en een bizar gefloten penalty hielp Union aan de winst: 2-1.

Union begon zondag aan haar eerste weken van de waarheid. De leider speelt immers de komende speeldagen tegen Genk, Club Brugge, Anderlecht en Antwerp. Tegen de Limburgers moest Union het doen zonder Bager. Die kreeg immers rood tegen Seraing. Mazzu liet verder Marcq uit de basis. Van der Heyden en Burgess mochten starten. Bij Genk begon Onuachu op de bank. De Gouden Schoen kampte de voorbije weken met een blessure. Bij Genk was Thorstvedt geschorst. Verder ontbraken Paintsil (Afrika Cup) en Juklerod (geblesseerd).

Het duel in het Dudenpark kwam (te) traag op gang. Genk had het balbezit, maar deed daar weinig mee. Union kwam zelden in haar spel. Undav liet zich wel een paar keer opmerken, maar echt gevaarlijk werd het allemaal niet. Na 27 minuten klom de thuisploeg toch op voorsprong. Nieuwkoop glipte door de buitenspelval en kon de bal vanaf rechts voorzetten. In één tijd scoorde Nielsen van net buiten de zestien. Vandervoordt kon net niet bij de bal. Even later redde Sadick de meubelen voor Genk. Vlak voor de ogen van Vanzeir wist de speler van Genk de 2-0 te voorkomen.

Razend spannend
De onzichtbare Eiting bleef in het begin van de tweede helft achter in de kleedkamer. Trésor verving hem. Een goede greep van Storck, want Gent werd meer en meer dreigend. De trainer van Genk bracht ook Onuachu in de ploeg en de Gouden Schoen deed wat van hem verwacht werd, scoren. Onuachu deed dat wel vanaf de stip.

Meteen na het doelpunt nam Genk de partij helemaal in handen en maakte het het meeste aanspraak op een doelpunt. Dat kwam er echter niet meer van Genk, maar wel van... Union. Een eerste doelpunt van Lapoussin werd nog afgekeurd vanwege buitenspel, maar even later kon Union dan toch vieren.

In de allerlaatste minuut kreeg Union vanuit het niets dan toch een strafschop. Nathan Verboomen zag een strafschopfout van Mujaid Sadick op Deniz Undav en wees naar de stip. Bij KRC Genk begreep men er niets van en de fout leek ook buiten het strafschopgebied gemaakt te zijn. De VAR greep niet in, Vanzeir plaatste zich achter de bal en zorgde uiteindelijk voor een Brussels feestje: 2-1.