Niet te geloven: corona-explosie op Afrika Cup, Selemani straks als keeper?

Niet te geloven: corona-explosie op Afrika Cup, Selemani straks als keeper?

23 januari - 17:00
Afrika Cup 5 Reacties

De vreugde was groot bij De Comoren na de plaatsing voor de knock-outfase van de Afrika Cup, maar het lachen zal ze bij de staf en spelers inmiddels zijn ontgaan. Vanwege een massale corona-uitbraak moet er in de achtste finale tegen Kameroen een veldspeler op doel staan.

Dat bevestigt assistent-bondscoach Jean-Daniel Padovani op de persconferentie van zondagmiddag. Twaalf spelers van De Comoren zijn er maandag niet bij tegen Kameroen, omdat ze positief zijn getest op het coronavirus. Eerste keeper Salim Ben Boina is geblesseerd, reservekeepers Moyadh Ousseini en Ali Ahamada zitten in isolatie. Daarom staat er tegen Kameroen een veldspeler op doel.

Padovani, die de persconferentie afhandelde omdat bondscoach Amir Abdou ook positief is getest, wil niet prijsgeven welke speler van De Comoren onder de lat gaat staan. "We hebben al een speler gekozen. Het is een speler die tijdens de training aan ons heeft laten zien dat hij prima kan keepen."

De regels van de CAF schrijven voor dat een wedstrijd op de Afrika Cup sowieso gespeeld moet worden, wanneer er elf spelers beschikbaar zijn. Dat geldt ook wanneer er geen keepers over zijn.  Faïz Selemani (KV Kortrijk) zit in de selectie van De Comoren.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie