Lukaku en Kane worden gesteund door Tuchel in aanloop van hun duel op zondag

Lukaku en Kane worden gesteund door Tuchel in aanloop van hun duel op zondag

Vandaag spelen Chelsea FC en Tottenham Hotspur tegen elkaar in de Londense derby. Een duel om de top vier plaatsen. Een duel tussen twee spitsen die een moeilijke start van het seizoen gekend hebben. Romelu Lukaku tegen Harry kane.

Thomas Tuchel gelooft er sterk in dat Lukaku de weg naar goal terug zal vinden, net zoals Tottenham spits Harry Kane dat de laatste weken begint te doen na een trage start van het seizoen. Chelsea neemt het zondag op tegen Spurs, waar Kane en Lukaku het tegen elkaar zullen opnemen om hun respectievelijke teams naar de overwinning te leiden.

Kane heeft vier doelpunten gemaakt in zijn laatste vijf Premier League-wedstrijden, nadat hij in zijn eerste 13 competitiewedstrijden van het seizoen slechts één keer had gescoord. Lukaku scoorde twee keer in zijn vorige vier wedstrijden, maar miste grote kansen om zijn vijf doelpunten in de competitie aan te vullen sinds hij afgelopen zomer na een recordtransfer terugkeerde bij de club.

Chelsea blijft vasthouden aan de Belgische international en Tuchel hoopt dat de 28-jarige doelpuntenmaker, net als Kane, zijn vorm terug vindt. "Ik herinner me dat er aan het begin van het seizoen veel kritiek was op Harry Kane. Maar uiteindelijk is hij wat hij is. Hij is een doelpuntenmaker," zei Tuchel, zoals geciteerd door de Daily Mail.

“Als je een doelpuntenmaker bent op dit niveau, dan heb je dat al in je zitten van kinds af aan,” vertelt Tuchel. “Je hebt het gewoon en Lukaku en Kane zullen het dan ook nooit verliezen." De Chelsea-coach besluit dat beide spitsen nog een groot aantal doelpunten zullen maken voor het einde van het seizoen. "Omdat ze hebben bewezen dat dit nu eenmaal hetgeen is waar ze goed in zijn."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie