Als Vermaelen dat niveau op het komende WK nog gehaald had...

"Als Vermaelen dat niveau op het komende WK nog gehaald had..."

23 januari - 14:00
1

Thomas Vermaelen zette deze week een punt achter zijn voetbalcarrière. Peter Vandenbempt zal hem alvast missen en weet dat dit een stevig gemis is voor de Rode Duivels

"Vermaelen toonde vooral de voorbije twee EK's toch nog zijn waarde", geeft Vandenbempt aan bij Sporza"Voor de editie in 2016 was hij maar net op tijd fit na een langdurige blessure. En vorig jaar was dat eveneens het geval. Maar twee keer was hij zonder discussie de beste verdediger. Iemand die enorm gemist werd in die kwartfinale tegen Wales, bijvoorbeeld. Als Vermaelen dat niveau op het komende WK nog gehaald had..."

Vermaelen was ondanks zijn blessureleed een steunpilaar voor de Rode Duivels. "Ik zal zijn soberheid, doortastendheid en verbetenheid in duels onthouden. Een harde, maar faire verdediger die steeds enorm gefocust was. Vermaelen kon ook uitstekend het spel lezen en beschikte eveneens over een geweldig kopspel. Hij was een complete verdediger met een voorbeeldige wedstrijdspirit."

Vermaelen blijft wel in het voetbal. Hij wordt nu assistent-coach onder Roberto Martinez en zal op die manier betrokken blijven bij de nationale ploeg.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie