OFFICIEEL: Azmoun heeft toptransfer beet en trekt naar Bayer Leverkusen

OFFICIEEL: Azmoun heeft toptransfer beet en trekt naar Bayer Leverkusen

22-01-2022 21:45

Bayer Leverkusen heeft de slag om Sardar Azmoun gewonnen. De 27-jarige aanvaller komt na dit seizoen transfervrij over van Zenit Sint-Petersburg. Hij werd ook lang in verband gebracht met Olympique Lyon.

Lyon-trainer Peter Bosz wilde Azmoun al langer naar Frankrijk halen en hem ploegmaat van Jason Denayer maken, maar Les Gones kwamen er niet uit met de Russen. Bayer Leverkusen heeft zijn voormalige trainer nu de voet dwarsgezet. De Iraniër tekent een contract tot medio 2027 bij de Bundesliga-club.

"Azmoun scoort er al jaren op los in Rusland en toonde in de Champions League al aan dat hij van internationale klasse is", zegt sportief directeur Simon Rolfes van Die Werkself. "Dankzij hem zal onze aanval nog onberekenbaarder worden."

De 1.86 meter lange Azmoun speelt al sinds 2013 in Rusland, waar hij een bewezen doelpuntenmaker is. Rubin Kazan verkocht hem drie jaar geleden voor twaalf miljoen euro aan Zenit. Voor die club scoorde hij dit seizoen zeven keer en gaf hij vier assists in vijftien optredens.