Kortrijk bijt haar tanden stuk op Eupen en komt niet verder dan een gelijkspel

22-01-2022 18:08 Laatste update: 18:12
2

KV Kortrijk en KAS Eupen hebben zaterdag de punten gedeeld. De thuisploeg had de meeste kansen, maar kwam uiteindelijk niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Met de draw schieten beide ploegen weinig op.

In haar voorbije zes thuiswedstrijden tegen Eupen kon Kortrijk niet winnen. Zaterdag werd de reeks nog wat langer. Kortrijk had dat volledig aan haar zelf te danken. Het had kansen genoeg, maar was niet efficiënt genoeg.

Efficiëntie was niet het probleem bij Eupen. Na 23 minuten draaide Ngoy zich knap vrij in de zestien van Kortrijk en liet de doelman van Kortrijk kansloos. De 0-1 zorgde voor een tikje bij de thuisploeg, maar nog voor de rust was Kortrijk terug de betere ploeg.

Na de rust was het Messaoudi die voor de gelijkmaker zorgde. Op een schot van afstand misrekende Eupen-doelman Himmelmann zich en was de 1-1 een feit. Kortrijk wilde daarna nog meer, maar een tweede doelpunt zat er niet in. Door het punt springt Kortrijk (voorlopig) over KRC Genk, maar de echte aansluiting bij de top blijft uit.