Dortmund maakt Bundesliga weer spannend, Hazard en Witsel zijn slechts invaller

22-01-2022 17:41 Laatste update: 17:44
1

Borussia Dortmund heeft de druk op koploper Bayern München behoorlijk opgevoerd. In de uitwedstrijd bij TSG Hoffenheim trok het aan het langste eind: 2-3. Vooral de openingstreffer was van bijzonder fraaie makelij.

Hoffenheim - Dortmund 2-3
Al vroeg in de wedstrijd kwam Dortmund op voorsprong. Voor Hoffenheim ging het allemaal veel te snel toen de BVB-machine zich op gang trok. Na een flitsende opbouw trok Donyell Malen voor op Erling Haaland, die afrondde. Dortmund had de voorsprong daarna kunnen verdubbelen, maar liet dat na, terwijl ook Hoffenheim twee keer had kunnen scoren. Vlak voor rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte door Andrej Kramaric.

Na rust liep Dortmund wederom weg en weer was de assist van Malen, die Marco Reus zag scoren. Toen het vlak voor de slotfase ook nog 1-3 werd, leek de wedstrijd gespeeld. David Raum schoot de bal ongelukkig in eigen doel. Op dat moment waren met Thorgan Hazard en Axel Witsel al twee Rode Duivels ingevallen. Thomas Meunier ontbrak in de selectie.

Het werd door Munas Dabbur nog even spannend, maar Dortmund sleepte de drie punten uit het vuur en daardoor is de achterstand op koploper Bayern, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft, drie punten.