Ik speel liever voor promotie in Beveren dan bij ploeg als Beerschot of Seraing

"Ik speel liever voor promotie in Beveren dan bij ploeg als Beerschot of Seraing"

Op zijn 37e voelt Guillaume Gillet zich nog lang niet versleten. Wel integendeel, enkele dagen geleden ondertekende de ervaren middenvelder een contract bij Waasland-Beveren. Daar hoopt hij zijn steentje nog te kunnen bijdragen in de promotiestrijd.

Bij de onderhandelingen met het Beverse bestuur bleek al snel dat de klik er was. "Ik wil de club ook helpen om zo snel mogelijk te promoveren naar 1A", toont Gillet zijn ambitie in gesprek met Het Nieuwsblad. Inmiddels trainde de gewezen Rode Duivel al meermaals mee en werkte hij ook een oefenwedstrijd af. Daarin was hij "aangenaam verrast" door het niveau, gelijkaardig aan dat in Eerste Klasse A. "Het bewijs dat hier veel kwaliteit aanwezig is."

Het zat er al even aan te komen dat Gillet Sporting Charleroi deze winter zou verlaten. Een stevige stap terug naar het amateurvoetbal leek lange tijd de meest waarschijnlijke optie, maar uiteindelijk werd het dus Waasland-Beveren. Het sportieve was doorslaggevend bij zijn keuze, legt Gillet uit. "Ik speel liever voor promotie bij Beveren dan bij een ploeg als Beerschot of Seraing", klinkt het. Toch verwacht hij niet dat het van een leien dakje zal gaan. "Promoveren met Beveren is even moeilijk als kampioen spelen met Anderlecht."

Als Waasland-Beveren deze lente een stap hogerop wil zetten, zal het wel nog mogen knokken de komende maanden. Momenteel staat de fusieclub derde in Eerste Klasse B, met al tien punten achterstand op koploper KVC Westerlo, dat bovendien nog een wedstrijd te goed heeft. Waasland-Beveren lijkt zich eerder te moeten richten op plek twee, die recht geeft op een rechtstreekse confrontatie met het nummer zeventien uit 1A. Voorlopig staat RWDM echter tweede met 26 punten, twee meer dan W-B. De Brusselaars zijn de laatste tijd in bloedvorm.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie