Theate krijgt veeg uit de pan van eigen trainer: Zijn hoofd weer op orde krijgen

Theate krijgt veeg uit de pan van eigen trainer: "Zijn hoofd weer op orde krijgen"

22 januari - 17:05
Serie A 1 Reacties

Wat een jaar is 2021 geweest voor Arthur Theate. Van revelatie bij KV Oostende maakte hij de overstap naar de Serie A, waar hij ook bij Bologna FC al snel een sterkhouder werd. De laatste weken gaat het echter even minder voortvarend. Dat is ook trainer Sinisa Mihajlovic opgevallen, die er niet voor terugdeinst om onze landgenoot op zijn plaats te zetten.

Mihajlovic gaf zaterdag een persconferentie en was daarin openlijk hard voor Theate. "Sinds zijn selectie voor de nationale ploeg, is hij nonchalanter en minder gefocust. Hij zegt zelf van niet, maar ik kan zien dat hij nu dingen doet die hij voordien niet deed", tracht de trainer zijn pupil wakker te schudden. In november riep Roberto Martinez Theate voor het eerst op voor de Rode Duivels. Op het veld van Wales mocht de 21-jarige verdediger zelfs 85 minuten meedoen.

"Hij moet zijn hoofd weer op orde krijgen", geeft Mihajlovic hem een opdracht mee. Toch toont de Serviër ook begrip. "Maar hij is nog jong. Als er plots over je gepraat wordt, dan is het normaal dat je een beetje gek wordt. Hij heeft een goede mentaliteit en ik heb hem graag. Hij moet alleen weer een beetje meer nederig worden", besluit hij. 

De voorbije speeldagen viel Theate af en toe op in slechte zin, onder meer met twee weggegeven doelpunten tegen Cagliari. Toeval of niet, maar in diezelfde periode viel zijn naam ook bij AC Milan. Naar verluidt zouden I Rossoneri wel wat zien zitten in een transfer van Theate.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie