Weinig geldzorgen bij Anderlecht: Bij Belgische spelers leefde het een béétje

Weinig geldzorgen bij Anderlecht: "Bij Belgische spelers leefde het een béétje"

Na enkele erg moeilijke jaren lijkt het RSC Anderlecht eindelijk weer wat voor de wind te gaan. Er vallen wel degelijk nog stappen te zetten om de nummer-één-positie van weleer in te nemen, maar Hendrik Van Crombrugge ziet het stilaan goed komen.

De voorbije jaren werd Anderlecht vooral geteisterd door financiële kopzorgen. Door de recente kapitaalsverhoging zijn de prangendste problemen nu van de baan. Hoewel de boekhouding van paars-wit regelmatig in het nieuws kwam, was de invloed op de spelerskern beperkt. "'Goh, onder de Belgische spelers leefde het een béétje. Maar aangezien heel wat jongens uit het buitenland komen, was het niet echt een thema", legt Van Crombrugge uit. Zelfs het nieuws over de kapitaalsverhoging sloeg niet meteen in als een (positieve) bom.

Het financiële beleid van een club gaat uiteraard hand in hand met het sportieve. "Eigenlijk gaat de hele club de juiste richting uit", stelt Van Crombrugge vast. Volgens hem is dat te danken aan één sleutelwoord: stabiliteit. Daarbovenop deed Anderlecht enkele geslaagde zomertransfers. ''Als je de twee selecties vergelijkt, merk je een enorm verschil qua persoonlijkheden", verwijst de doelman onder meer naar Wesley Hoedt, Lior Refaelov en Kristoffer Olsson, jongens met "bakken ervaring".

"'Vinnie' staat open voor overleg, nu zijn er ook jongens die verbaal mondig genoeg zijn om die discussie aan te gaan", verwijst Van Crombrugge naar trainer Kompany. Nu zijn er geen "taboes" meer in de kleedkamer, klinkt het. Die open communicatie leidt tot betere afspraken op het veld.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie