Gianni Di Marzio (82) is overleden de voetbalwereld rouwt om dit droevig nieuws

Gianni Di Marzio (82) is overleden de voetbalwereld rouwt om dit droevig nieuws

22 januari - 12:55 Laatste update: 13:32
Serie A 0 Reacties

De voetbalwereld rouwt om het overlijden op 82-jarige leeftijd van Gianni Di Marzio, coach en sportdirecteur. Zijn zoon, Gianluca, tweette een ontroerend afscheid: "Je was een geweldige vader, je hebt me alles geleerd en ik zal niet de enige zijn die je nooit zal vergeten.”

Het droevige nieuws kwam van zijn zoon, Gianluca (Sky Sports analist), met een prachtige tweet opgedragen aan zijn vader, Gianni Di Marzio. Voetballiefhebbers, zij met witte haren en zij die de geschiedenis van het nationale voetbal verslinden, hebben zijn figuur gekend aan de zijlijn, op TV als analist en als manager (Cosenza, Venezia, Palermo). Ook was hij een uitstekend scout van al het voetballend talent. 

Twee namen die hij ooit in zijn notitieboekje noteerde: Diego Armando Maradona en Cristiano Ronaldo. Eén blik was voor hem voldoende om te begrijpen hoe hun talent, genialiteit en waanzin zich perfect wisten te mengen tot een geniale carrière. En hij had zich niet vergist.

"En nu zul je eindelijk in staat zijn om je geliefde Diego te coachen,” leest het bericht dat de journalist en zoon, Gianluca Di Marzio, deelde op sociale media. “Je was een geweldige vader, je hebt me alles geleerd en ik zal niet de enige zijn die je nooit zal vergeten.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie