Vanzeir (Union): Speelde rechtsback omwille van de snelheid van de tegenstander

Vanzeir (Union): "Speelde rechtsback omwille van de snelheid van de tegenstander"

22 januari - 12:10
3

Dante Vanzeir, nederig als hij is, houdt zijn voetjes op de grond. Nochtans speelt de aanvaller de pannen van het dak in onze competitie: hij is de meest beslissende Belgische speler van alle competities dankzij zijn 12 doelpunten en 7 assists. Hij spreekt over zijn snelheid, scorend vermogen en het vertrouwen dat hij heeft in zichzelf.

“Toen ik jong was, vond ik het altijd leuk om te scoren," vertelt de 23-jarige in DH Sport. Toen hij twaalf jaar oud was moest Dante tegen RSC Anderlecht aan de bak. De jeugdploeg van Anderlecht had blijkbaar een enorm snelle linkerpoot in hun rangen zitten. “Mijn coach zette me rechtsachter om zijn snelheid te compenseren met mijn snelheid. Ik herinner me dat ik enorm genoten had van de wedstrijd, het ging rap op en neer en waren veel duels.” Een spel dat Vanzeir blijkbaar ligt. Dat zien we nu nog steeds. 

Evolutie naar spits
Hij gelooft er naar eigen zeggen wel in dat de keuze om spits te worden de juiste beslissing was. Scoren en werken voor het team. Dit seizoen heeft Vanzeir dan ook veel teams pijn gedaan met die ene specifieke kwaliteit: zijn snelheid. "Ik ben een spits die veel beweegt zonder de bal," legt hij uit als hij zijn profiel omschrijft. "Ik hou ervan om mijn snelheid en kracht te gebruiken het verdedigers moeilijk te maken.” Vanzeir is geen speler van de vele ‘touches’: met twee baltoetsen wil Vanzeir in het strafschopgebied staan of een voorzet afleveren. 

Het vertrouwen
Scoren is goed voor het vertrouwen, maar er zijn andere manieren om het team te helpen," vertelt Vanzeir. “Toen ik niet scoorde, herinnerde de coach me eraan dat ik nog steeds goede wedstrijden speelde omdat ik voor het team werk. Ik heb er geen probleem mee om niet te scoren als ik een goede wedstrijd heb. Maar als je tijdens een wedstrijd meerdere grote kansen mist, kun je je dat gaan afvragen. Maar dat hoort bij het zijn van een spits."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie