Beerschot stevent af op degradatie: We betalen de prijs voor onze snelle groei

Beerschot stevent af op degradatie: "We betalen de prijs voor onze snelle groei"

Een half mirakel, dat heeft K. Beerschot V.A. intussen nodig om zich nog te handhaven in Eerste Klasse A. Met amper negen punten uit 21 wedstrijden oogt de balans donkerrood. Voorzitter Francis Vrancken en ondervoorzitter Walter Damen kijken in de eerste plaats zelf in de spiegel.

Beerschot staat de komende weken voor cruciale wedstrijden, met een drieluik tegen 'haalbare kaarten' OH Leuven, RFC Seraing en SV Zulte Waregem. Toch staat het vertrouwen allerminst in het zenit. Hoe kan het ook anders, na een nul op achttien. ''We zijn ons bewust dat de sportieve cel en het bestuur verkeerde keuzes hebben gemaakt, maar ik blijf strijdvaardig", steekt Francis de hand in eigen boezem bij Het Laatste Nieuws.

Ergens houdt Beerschot al rekening met een slechte afloop. "Hoe dan ook werken we aan verschillende scenario's voor volgend jaar: een verlengd verblijf in 1A of een doorstart in 1B", onthult Vrancken. Als het dat laatste wordt, hoeft dat zeker geen dramatische gevolgen te hebben. "Ik zie dat als tijdelijk en blijf geloven in een toekomst met Beerschot-hoogdagen", klinkt het.

Ook ondervoorzitter Damen wil het grotere plaatje zien. "Mensen vergeten soms dat we 8 jaar geleden nog in eerste provinciale stonden. We betalen nu wat de prijs voor onze snelle groei", deelt hij zijn visie op de huidige gang van zaken. Deze zaterdagavond zullen De Ratten al wat wijzer zijn. Een nederlaag in de thuispartij met OHL is volledig uit den boze.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie