Emond keerde terug op oude, maar vreemde nest: De situatie is inderdaad anders

Emond keerde terug op oude, maar vreemde nest: "De situatie is inderdaad anders"

Hoewel Standard Luik het financieel niet al te breed heeft, tracht het deze wintermercato toch wat nieuwe impulsen aan de groep toe te voegen. Onder meer Renaud Emond moet ervoor zorgen dat de club niet écht in degradatienood terechtkomt. De verloren zoon vindt wel een oud nest terug dat minder vertrouwd aanvoelt dan voorheen.

Twee jaar geleden, in de winterstop van het seizoen 2019-2020, verruilde Emond Standard voor het Franse FC Nantes. Op dat moment liet de sluipschutter een club achter die in de top-drie van de Jupiler Pro League prijkte en waar met Michel Preud'homme een absolute grootheid aan het roer stond. Anno 2022 moet Standard het doen met de veertiende stek, met amper 24 punten. "De situatie is nu inderdaad compleet anders", beseft Emond bij Het Nieuwsblad.

"We staan niet op de plaats waar we thuishoren", gaat de spits verder. Daar moet uiteraard verandering in komen. Volgens Emond zijn zijn ploeggenoten zich bewust van de fouten die voor Nieuwjaar gemaakt zijn. De drang is er alvast om die recht te zetten. "Nu moeten we de daad bij het woord voegen", wil hij vooral óp het veld van zich laten spreken.

Welke rol Emond op zich wil nemen, legt hij zelf even uit. "Scoren en mij als leider opwerpen", noemt hij twee aandachtspunten. In zijn 'debuutwedstrijd' tegen RSC Anderlecht was Emond vrij onzichtbaar. Zondag krijgt hij een nieuwe kans tegen Club Brugge. "Ik hoop snel op dat eerste goaltje, maar moet nog in het ritme komen. Tegen Anderlecht heb ik afgezien. Ik heb dertien kilometer gelopen en was bekaf", moet Emond vooral fysiek nog wat bijschaven.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie