Oostende verliest eerste match zonder Blessin, Antwerp maakt achterstand goed

21-01-2022 22:40
10

Deze week verloor KV Oostende haar trainer Alexander Blessin aan het Italiaanse Genoa. In de eerste match zonder de Duitser aan het roer ging het mis. Royal Antwerp FC kwam op achterstand aan de kust, maar haalde het uiteindelijk met 1-2 van KV Oostende.

Antwerp is goed begonnen aan 2022. Vorige week won het nog met 3-0 van Sporting Charleroi. Vrijdag kwamen er weer drie punten bij voor The Great Old, waardoor Antwerp dit weekend rustig kan kijken naar de concurrentie. Antwerp staat nu tweede met 43 punten. Leider Union heeft er wel nog 7 meer.

Oostende wilde niet opnieuw thuis verliezen en meteen het vertrek van Blessin achter zich laten. Antwerp had het moeilijk aan de kust en had het geluk dat een doelpunt van de thuisploeg voor de rust afgekeurd werd wegens een paar centimeter buitenspel.

Meteen na de pauze viel Sakamoto op. De debutant dribbelde zich vrij en bediende Medley, die de 1-0 op het bord kon zetten. Na de openingsgoal was Antwerp plots wakker. De bezoekers staken een tandje bij en Oostende kreeg het moeilijk.

Uiteindelijk bracht Frey de 1-1 op het bord. Voor de aanvaller was het al zijn achttiende goal van het seizoen. Nainggolan tekende voor de assist. De drie punten gingen mee naar Antwerp via Balikwisha. In de 69e minuut dook hij goed op aan de eerste paal en zette de eindstand op het bord.