Toch goed nieuws: 'Weer publiek toegelaten in Belgische stadions'

Toch goed nieuws: 'Weer publiek toegelaten in Belgische stadions'

21 januari - 19:47 Laatste update: 19:51
Jupiler Pro League 17 Reacties

We krijgen weer Belgische voetbalfans in de stadions te zien. Het Overlegcomité heeft besloten om een 'coronabarometer' in te voeren en ook de regels over fans bij cultuur- en sportevenementen te versoepelen.

Momenteel mochten er voor evenementen maximaal 200 personen aanwezig zijn, maar daar stapt het Overlegcomité nu van af. Voortaan mag er weer publiek bij sportevenementen aanwezig zijn. Afhankelijk van de ventilatiemogelijkheden kan dat van vijftig tot zeventig procent van de capaciteit zijn. Toeschouwers moeten ook nog steeds en mondmasker dragen en een Covid Safe Ticket voorleggen.

Vanaf 28 januari zouden de nieuwe regels ingaan, waardoor speeldag 25 weer met publiek zal zijn. De wedstrijden van dit weekend en komende week (er is nog een midweekspeeldag) zal echter nog steeds zonder publiek zijn.

Dat betekent wel dat we binnenkort weer fans in de voetbalstadions te zien krijgen. Onder andere in de Brusselse derby tussen Union en RSC Anderlecht zal thuisploeg Union kunnen rekenen op de steun van de eigen achterban. Diezelfde dag zal ook KAA Gent ook fans mogen ontvangen in de Ghelamco Arena voor het duel tegen Royal Antwerp FC.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie