Maak kennis met de nieuwe namen van Eupen: Alloh, Müsel en Konstantelias

Maak kennis met de nieuwe namen van Eupen: Alloh, Müsel en Konstantelias

21 januari - 16:55 Laatste update: 17:46
Jupiler Pro League 1 Reacties

Eupen ging vorige weken flink wintershoppen. De club kwam terug met Teddy Alloh uit Paris Saint-Germain, Torben Müsel uit Borussia Mönchengladbach en Loannis Konstantelias uit het Griekse PAOK. Zaterdag speelt Eupen op eigen veld tegen KV Kortrijk, we geven de jonkies alvast een gepaste inleiding.

In de aanloop naar de wedstrijd van aanstaande zaterdag in Kortrijk, heeft Eupen zijn drie januari-transfers voorgesteld, alle drie worden ze tot juni volgend jaar uitgeleend aan Eupen. Of ze al zullen spelen tegen Kortrijk is voorlopig nog onduidelijk, dat lezen we op L’avenir.

Jeugdproduct van PSG
Teddy Alloh is negentien jaar en zat verwikkeld in een bijzondere situatie in PSG. "Er zijn geen reserveteams meer bij Paris Saint-Germain.” Hierdoor speelde de linksback bitter weinig. "De contacten dateren van vorige zomer. Ik kende Eupen niet, maar ik begon rond te vragen en begreep dat het een club was die vertrouwen had in jonge spelers,” vertelt Teddy aan L’avenir. De jongeman is naar eigen zeggen vooral op zoek naar vertrouwen en kansen. Hij hoopt te groeien in de Belgische comptetiie door de speelminuten die hij bij Eupen zou krijgen.

Duitse spits
Müsel is een 22-jarige Duitser. Hij hoopt bij Eupen een doorbraak te maken gelooft dat het de juiste stap is in zijn carrière. Gladbach maakt wel nog steeds deel uit van zijn plan, hij hoopt zijn stempel te kunnen drukken wanneer hij terugkeert naar de Duitse club. "Na een lange afwezigheid door blessureleed is het belangrijk om wat speeltijd te krijgen," zegt hij. "Ik heb met Stefan Krämer gesproken en ik heb de indruk dat ik me hier in België kan laten zien, in een competitie waar ik niet veel van weet, maar die georganiseerd en fysiek is.” De speler ziet het als een kans om enorm veel te groeien en te leren als speler.

Jonge Griek
De jongste van de drie is, volgens L’avenir, ook de meest verlegen. De achttienjarige Griekse middenvelder Ioannis Konstantelias bracht zijn makelaar mee naar het interview met de krant. "Ja, we hebben met T2 Michael Valkanis gesproken, maar ook met andere leden van de club. De feedback was positief en het ging allemaal vrij snel toen we ons realiseerden dat ik hier kon tekenen," vertelt de middenvelder. "Ik heb al gemerkt dat het tempo hier in Eupen hoger ligt. Er is ook meer lichamelijkheid. Ik ben er helemaal klaar voor," zei de belofte van PAOK Salonika.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie