Kompany wilde Vermaelen bij Anderlecht: “Hij wilde toen nog voetballen”

Kompany wilde Vermaelen bij Anderlecht: “Hij wilde toen nog voetballen”

Thomas Vermaelen stopt als speler en gaat aan de slag als assistent bij de Rode Duivels. Op een persconferentie laat Vincent Kompany zich uit over de voormalige verdediger van Ajax, Arsenal en FC Barcelona.

Kompany wijst naar de geweldige carrière van Vermaelen. “Ik wijk op mijn persconferenties niet graag af van de aankomende wedstrijd, maar voor Thomas maak ik een uitzondering. Wat een prachtige carrière. Ik voel met hem mee door al die blessures, maar hij is altijd teruggekomen. Op zijn 28e was hij al afgeschreven, maar daarna is hij nog bij Barcelona en op het EK beland. Het is een voorbeeldprof. Zijn talent is vaak onderschat. Als hij fit was, was hij sterkhouder naast Piqué bij Barça. Chapeau dat hij ondanks die blessures nog zo’n lange carrière maakte.”

Kompany wilde Vermaelen bij zijn coachingstaff. “Maar ik was een jaar te vroeg met mijn vraag. “Hij wilde toen nog zelf voetballer blijven.” Hoe dan ook ziet de RSCA-coach wel iets in de coach Thomas Vermaelen. “Door al zijn ervaring zal hij op een heel natuurlijke manier in het vak rollen. Bij de Duivels zal hij veel leren, maar niet alleen leren. Ik denk ook dat het zijn bijdrage kan zijn om de groep nog een stap hogerop te laten gaan. Als ploegmaat was hij fenomenaal. Ik kan mijn lof niet genoeg uitdrukken. Het is een fantastische keuze van Roberto Martinez”, citeert Het Nieuwsblad.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie