Redder Hazard houdt Real Madrid in extremis in de Copa del Rey

20-01-2022 21:40
1

Real Madrid heeft het nietige Elche ternauwernood uitgeschakeld in de Copa del Rey. In de verlenging was de nummer vijftien van La Liga op weg naar een stunt, maar De Koninklijke stelde dankzij Eden Hazard in de slotfase nog orde op zaken.

Real-coach Carlo Ancelotti koos in de achtste finale van de Spaanse beker voor een mix aan basisspelers en wissels in zijn opstelling. Zo kregen Luka Jović, Marcelo, Andriy Lunin en Eduardo Camavinga de kans om zichzelf te laten zien vanaf de aftrap. Eden Hazard begon opnieuw op de bank.

Hoewel Real de beste kansen kreeg, kwam de La Liga-koploper niet overtuigend voor de dag bij Elche. De thuisploeg wist de boel goed dicht te houden achterin. Daardoor stond de brilstand nog op het scorebord na negentig minuten en was een verlenging noodzakelijk.

Spannend einde
In de extra dertig minuten van de wedstrijd gebeurde er veel. In de 102e minuut werkte Marcelo de doorgebroken Tete Morente tegen de vlakte, waardoor de Braziliaan met rood moest gaan douchen. Gonzalo Caicedo legde aan voor de vrije trap en werkte die in de muur. De afvallende bal kwam terecht bij diezelfde Caicedo, die niet aarzelde en uithaalde. Het schot werd van richting veranderd en vloog op die manier achter doelman Lunin: 1-0.

Daarna wist Real Madrid de wedstrijd spectaculair nog om te draaien. Isco raakte een schot van Dani Ceballos aan, waardoor het al snel 1-1 stond. Niet veel later stond Hazard, die niet in de meest gelukkige periode van zijn loopaan zit, op. Onze landgenoot omspeelde doelman Axel Werner en schoot vervolgens de 1-2 binnen. Daardoor gaat Real door naar de kwartfinale van de Copa del Rey. Voor het dappere Elche zit het bekeravontuur erop.