Kamp-Coucke reageert na nieuws over Van Holsbeeck: Hij is zwaar benadeeld

Kamp-Coucke reageert na nieuws over Van Holsbeeck: "Hij is zwaar benadeeld"

Vanuit het kamp van Marc Coucke is er voor het eerst een reactie gekomen op het onderzoek naar Herman Van Holsbeeck. De voormalige manager van paars-wit wordt beschuldigd van onregelmatigheden bij de overname van Anderlecht. Nu wil Coucke een deel van dat geld terug.

"Het is duidelijk geworden dat Marc zwaar benadeeld is bij die aandelenoverdracht", zegt zijn advocaat Walter Van Steenbrugge aan VTM Nieuws. "Het is zeer snel gebleken dat er een aantal zaken zijn opgedoken die niet gekend waren ten tijde van de overeenkomst bij de verkoop."

Zo zou Coucke te veel betaald hebben voor de aandelen bij Anderlecht. Er is sprake van een bedrag van zo'n vijf miljoen euro. "Men heeft hem een bedrag laten betalen dat in de realiteit veel meer was dan de werkelijke waarde. Er volgt nu een procedure waarbij een groot stuk van datgene wat Coucke betaald heeft, zal moeten terugbetaald worden", klinkt het.

Coucke ontdekte pas na de koop van Anderlecht dat er iets niet klopte. "Er zijn veel lijken uit de kast gevallen. Hij heeft moeten ontdekken dat er bedrog in het spel was. Dat moet nu uitgeklaard worden. Uiteraard wil Coucke zijn geld terug. Dat is maar normaal na dergelijke zaken die niet door de beugel kunnen", geeft Van Steenbrugge aan.

Anderlecht werd voor zo'n 60,5 miljoen euro verkocht aan Coucke, die daarvoor 74 procent van de aandelen kreeg. Een deel daarvan ging volgens het gerecht naar makelaar Henrotay, die naar verluidt samenwerkte met Van Holsbeeck.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie