Champions League: buitenlandse clubs moeten in Frankrijk coronapas respecteren

Champions League: buitenlandse clubs moeten in Frankrijk coronapas respecteren

De UEFA liet donderdag weten dat voetbalteams moeten voldoen aan de gezondheidsvoorschriften van elk land. Dat liet het orgaan weten met een officiële verklaring. Wat houdt dit nu precies in voor de Champions League?

Het statement van de UEFA zorgde voor een hele hoop aan speculaties en vragen. Mogen niet-ingeënte spelers deelnemen aan de Champions League in Frankrijk, waar er bijvoorbeeld een vaccinatiepas geldt? "Elk team zal in principe moeten voldoen aan de regels van het land waar de wedstrijd plaatsvindt," schreef het Europese orgaan in een verklaring die naar AFP werd gestuurd.

De vraag rijst voor buitenlandse ploegen die Champions League-wedstrijden spelen in Frankrijk. Het Franse ministerie van Sport kondigde dan ook maandag aan dat de vaccinatiepas in stadions tot nader order zou gelden voor "iedereen, vrijwilligers, sporters van hoog niveau, ook die uit het buitenland".

Deze nieuwe regeling zou Chelsea FC, die op 16 maart in Lille OSC speelt, of Real Madrid, die op 15 februari in Paris Saint-Germain speelt, ertoe dwingen zonder hun niet-ingeënte spelers te spelen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie