Dewaele, de nieuwe rechtsback van Standard: Als kind keek ik al naar Standard“

Dewaele, de nieuwe rechtsback van Standard: "Als kind keek ik al naar Standard“

Het is één van dé wintertransfers van Luka Elsner's Standard: Gilles Dewaele (ex - KV Kortrijk). De verdediger sprak met RTBF en vertelde de pers wat hem nu precies deed kiezen voor Standard Liege. Momenteel verkeert Standard dan ook in een sportieve crisis, maar daar lijkt Dewaele niet wakker van te liggen.

De transfer van Dewaele bij Luik kwam er door een aantal redenen. Het is een combinatie van het profiel van de speler, de financiële mogelijkheden van Sclessin en, uiteraard, de aanwezigheid van Luka Elsner op de hoofdbank.

Integratie versnellen
"Ik heb altijd contact gehouden met mijn vroegere coach in Kortrijk,” vertelt Dewaele. “De eerste contacten werden gelegd met mijn zaakwaarnemer. Pas toen heb ik met Luka Elsner gesproken. Natuurlijk heb ik het voordeel dat ik zijn spelprincipes en de inhoud van zijn trainingen ken.” Hij moet volgens zichzelf alleen zijn automatismen met de nieuwe teamgenoten perfectioneren. Hij gelooft erin dat deze wisselwerking zijn integratie zal versnellen. 

Geweldige club
Het is al aangehaald: Standard doet het niet meteen prima op sportief vlak. De club mikt hoger en dat weet Dewaele. “Ondanks hun huidige positie op de ranglijst is Standard nog steeds een geweldige Belgische club en ik heb geen seconde geaarzeld toen mijn zaakwaarnemer me vertelde over de mogelijkheid om hier te tekenen.” 

"Als kind keek ik altijd naar de Standard-kampioenen van 2008 en 2009, met Steven Defour en Axel Witsel... en ik droomde ervan om dat shirt ooit te dragen,” besluit de verdediger. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie