Cercle en Monaco krijgen opdoffer te verwerken door nieuwe regel van de FIFA

Cercle en Monaco krijgen opdoffer te verwerken door nieuwe regel van de FIFA

De FIFA heeft donderdag aangekondigd dat vanaf 1 juli nieuwe regels zullen gelden voor het uitlenen van spelers tussen clubs. Met deze maatregel strijden ze tegen het inkrimpen van overbezette elftallen. Ze willen meer inzetten op het ontwikkelen van jonge spelers, dat lezen we op RTBF

Deze ontwikkeling heeft naast de ontwikkeling van jonge spelers te versterken ook het doel om het competitief evenwicht te verbeteren. Ze willen de clubs ook beschermen tegen henzelf: “We willen de buitensporige opeenhoping van contractspelers voorkomen", aldus het wereldvoetbal orgaan.

Satellietclubs
Sinds 2017 is de FIFA intensief bezig om een zicht te krijgen op alle transfers. Ze willen een duidelijkere kijk op de rol die makelaars (en hun commissies) hierin spelen. De FIFA is van plan het aantal spelers dat een club aan eenzelfde ploeg mag uitlenen tot drie te beperken. Het is een maatregel die ingaat tegen de zogenaamde "satellietclubs". Deze clubs worden door de grotere (noem ze “moederploegen”) om spelers te laten spelen die geen plaats in hun ploeg hebben elders te stationeren. 


Dit is het geval voor AS Monaco met Cercle Brugge, en Chelsea FC met Vitesse, die in de afgelopen tien seizoenen ongeveer 30 Blues-spelers hebben uitgeleend.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie