Vanderhaeghe na ontslag bij Cercle: Avina is meer zakenman dan voetbalkenner

Vanderhaeghe na ontslag bij Cercle: "Avina is meer zakenman dan voetbalkenner"

Cercle Brugge nam dit seizoen afscheid van Yves Vanderhaeghe en stelde met Dominik Thalhammer een nieuwe trainer aan. Volgens de Vereniging was Vanderhaeghe niet 'modern genoeg' en koos men dan ook voor de Oostenrijker. Vanderhaeghe blikt terug op zijn ontslag.

De supporters stonden nog volledig achter Vanderhaeghe, maar binnen het bestuur had hij steeds minder fans. Volgens voorzitter Vincent Goemaere ging Vanderhaeghe te moeizaam om met het moderne en wetenschappelijk project bij Cercle. "Maar wat heeft de voorzitter te zeggen op Cercle", grijnst Vanderhaeghe bij Krant van West-Vlaanderen.

Dat Vanderhaeghe de kritiek krijgt een ouderwetse trainer te zijn, gaat hij niet mee akkoord. "Ben ik een ouderwetse trainer? Absoluut niet waar, ik wil hier voor 100 procent de voorzitter tegenspreken", zucht de trainer.

Het bleek vooral technisch directeur Carlos Avina te zijn die geen al te grote fan was van Vanderhaeghe. "Avina is heus een toffe gast, maar hij is eerder een zakenman dan een voetbalkenner." En ook de timing van het ontslag zit Vanderhaeghe dwars. Net na een overwinning. "Ach, wie ontslaat er nu nog een trainer die wint? Ik had de steun van heel België", aldus de coach.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie