Sluitpost Odeurs stopt bij Red Flames: “Mentale welzijn primeert op dit moment”

Sluitpost Odeurs stopt bij Red Flames: “Mentale welzijn primeert op dit moment”

Doelvrouw Justien Odeurs stopt bij de Red Flames, dat laat ze zelf op Instagram weten. De 24-jarige sluitpost van RSC Anderlecht voelt zich tekortgedaan door de Belgische nationale ploeg.

Odeurs viel plots naast twee belangrijke WK-kwalificatiematchen en een reden werd niet meegedeeld. Vervolgens werd ze weer opgeroepen, maar toen nam Nicky Evrard plaats onder de lat. "Het is met pijn in het hart. Een moeilijke maar weloverwogen beslissing. Acht jaar lang heb ik het shirt van de nationale ploeg vol trots gedragen.

De beslissing valt Odeurs zwaar. “Ik was trots op het shirt. Van zodra een van beide verandert, wordt het moeilijk om er samen nog vol voor te gaan. De nationale ploeg heeft me veel gegeven: onvergetelijke ervaringen en vrienden voor het leven. Maar het heeft me tegelijkertijd ook veel afgenomen: vertrouwen, respect en eigenheid."

Odeurs focust zich nu op Anderlecht en op haar eigen mentale welzijn. "Op dit moment primeert mijn mentaal welzijn en kies ik ervoor mij te focussen op het sportieve plaatje dat voor 200 procent klopt."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Justien Odeurs (@justienodeurs)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie