Barcelona duwt Dembélé naar uitgang: 'Zo snel mogelijk weg'

Barcelona duwt Dembélé naar uitgang: 'Zo snel mogelijk weg'

20 January - 11:49 Laatste update: 11:50
1

FC Barcelona lijkt klaar met Ousmane Dembélé: de Fransman wil zijn aflopende contract niet verlengen en is niet geselecteerd voor de bekerwedstrijd tegen Ahtletic Bilbao van donderdagavond. Sportief directeur Mateu Alemany geeft tegenover de clubkanalen tekst en uitleg over de ontstane patstelling.

Dat Dembélé niet tot de 22-koppige wedstrijdselectie behoort, heeft alles te maken met zijn contractsituatie, bevestigt Alemany. "Wij hebben begrepen dat hij, na zes maanden onderhandelen, heeft besloten om hier niet bij te tekenen en we hebben ons standpunt doorgegeven", klinkt het. "Hij heeft genoeg aanbiedingen van ons gekregen. Als hij wil blijven, dan is dat zo geregeld, maar wij willen alleen spelers die zich committeren aan de club en we hebben hem laten weten dat hij beter zo snel mogelijk kan vertrekken."

Trainer Xavi en de clubleiding hebben eerder deze week gesproken over de kwestie-Dembélé. "De beslissing van de trainer is duidelijk en hij geniet onze volledige steun", aldus Alemany, die de bal nu bij Dembélé legt. "Wij willen hier alleen toegewijde spelers en we hopen dat er voor 31 januari nog een transfer gaat komen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie