‘Fiscus wil tien miljoen euro terug en heeft 19 clubs in het vizier’

‘Fiscus wil tien miljoen euro terug en heeft 19 clubs in het vizier’

Niet enkel het federaal parket, maar ook de Bijzondere Belastingdienst wil tien miljoen euro terug. Negentien clubs worden onderzocht en het heeft inmiddels tachtig openstaande dossiers.

Tien miljoen euro aan belastingen, boetes en verhogingen die gevorderd worden. Niemand zal de dans ontspringen: clubs, spelers, trainers, makelaars, vennootschappen. De fiscus zal iedereen onderzoeken. Van de tachtig dossiers zijn 44 gelinkt aan Operatie Propere Handen.

Er wordt aldus zo’n tien miljoen euro gevorderd. ‘De 44 Propere Handen-dossiers zijn dan ook enorm, gezien de miljoenen euro's aan geldstromen. Daarom heeft de BBI een operationele werkgroep opgesteld waarin alle onderzoekers participeren’, klinkt het.

Het gaat overigens niet enkel om clubs in 1A en vijf dossiers gaan over zaken die geen verband hebben met Propere Handen, dat laat Het Laatste Nieuws weten. “Wij laten het gerecht en de BBI z'n werk doen en zullen ten gepaste tijden communiceren”, zegt Pro League-woordvoerder Stijn Van Bever.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie