Veelbesproken Ronaldo-wissel verklaart: 'Volgens mij was het een goed besluit'

Veelbesproken Ronaldo-wissel verklaart: 'Volgens mij was het een goed besluit'

Na afloop van Brentford-Manchester United (1-3) ging het voornamelijk over de wissel van Cristiano Ronaldo. De Portugese vedette was zichtbaar woest dat hij naar de kant werd gehaald en manager Ralf Rangnick verklaart waarom hij hem verving.

Hoofdschuddend en vol irritatie liep Ronaldo van het veld af. Eenmaal op de bank foeterde hij nogmaals in de richting van Rangnick. "Oké, dit is normaal", zei de Duitse manager na afloop, opgetekend door Manchester Evening News. "Hij wil als aanvaller gewoon doelpunten maken."

Op het moment van de wissel stond Manchester United met 0-2 voor tegen de nummer dertien van de Premier League, waarop Rangnick besloot Harry Maguire voor Ronaldo te brengen. "Ronaldo kwam terug van een kleine blessure en over drie dagen spelen we alweer tegen West Ham United. Daarnaast stonden we met 0-2 voor, net zoals tegen Aston Villa (toen werd het nog 2-2, red.). Daarom besloot ik de marge te gaan verdedigen. Volgens mij was het een goede beslissing om met vijf man achterin te spelen."

Ronaldo krijgt hevige kritiek vanuit de media. Ook MEN begrijpt de keuze van Rangnick. "Marcus Rashford scoorde na de wissel van Ronaldo en daarmee werd de beslissing om de wijziging door te voeren gerechtvaardigd. Tactiek, personele keuzes en het omgaan met spelers: op alle fronten excelleerde Rangnick."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie