Voetbal Vlaanderen wacht nagelbijtend op Overlegcomité: Sowieso niet dit weekend

Voetbal Vlaanderen wacht nagelbijtend op Overlegcomité: "Sowieso niet dit weekend"

Voetballen zonder publiek, het is toch niet zoals het hoort. Vanaf deze vrijdag kan daar opnieuw verandering in komen, wanneer het Overlegcomité samenkomt om de eventuele versoepeling van de huidige coronamaatregelen te bespreken. Voetbal Vlaanderen kijkt reikhalzend uit naar de mogelijke ontwikkelingen.

Ter herinnering: terwijl in het profvoetbal de wedstrijden nog steeds doorgaan, weliswaar zonder toeschouwers, werd van Eerste Nationale tot en met Vierde Provinciale beslist om competitiewedstrijd tijdelijk op te schorten. Intussen is ook al een nieuwe datum gevonden voor de twee uitgestelde speeldagen. Voorlopig gaat Voetbal Vlaanderen ervan uit dat vanaf het weekend van 28 januari ook in het amateurvoetbal weer fans toegelaten zullen zijn.

Maar wat als deze vrijdag al zou blijken dat publiek terug welkom is? "Sowieso komen de eerste ploegen dit weekend nog niet in actie, ook al beslist het Overlegcomité dat het voetbal met publiek opnieuw mag met onmiddellijke ingang", stelt woordvoerder Nand De Klerck duidelijk bij Het Nieuwsblad. Volgens hem is het onmogelijk voor de clubs om zich in enkele uren tijd voor te bereiden op de herintrede van hun supporters. Als het licht vanuit de overheid op groen springt, zal Voetbal Vlaanderen in eerste instantie samen zitten om een plan uit te werken.

Er bestaan immers uiteenlopende soorten groen, legt De Klerck uit. "Er is een verschil bij een beslissing die 200 mensen langs het terrein toelaat of een goedkeuring met 1.000 of een onbeperkt aantal toeschouwers in een stadion", schetst hij enkele scenario's. Als er nog steeds beperkingen zouden gelden op het toeschouwersaantal, moet Voetbal Vlaanderen bekijken "of het financieel rendabel is voor onze amateurclubs om een heropstart te doen", besluit De Klerck.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie