De FA start onderzoek bij Arsenal na wel erg verdachte patronen in weddenschappen

De FA start onderzoek bij Arsenal na wel erg verdachte patronen in weddenschappen

19-01-2022 21:10
2

De Engelse voetbalbond voert een onderzoek rond een gele kaart die eerder dit seizoen aan een Arsenal-speler werd gegeven. Er zijn naar verluidt verdachte ‘wedpatronen’ opgevallen. "De FA is op de hoogte van de zaak in kwestie en onderzoekt deze," aldus de FA aan The Athletic.

De identiteit van de speler in kwestie is bekend bij The Athletic. De krant wacht nog met de onthulling hiervan. Invloedrijke leden van de gokindustrie hebben bevestigd dat het bedrag dat is ingezet op een weddenschap van de speler in kwestie zeer onregelmatig en verdacht was. Propere handen-gewijs. 

Nieuw tijdperk
Arsenal FC hoopt voor het eerst in het tijdperk na Arsene Wenger terug te keren naar de Champions League en heeft ook een plaats in de halve finale van de Carabao Cup verdiend. In hoeverre het onderzoek naar weddenschappen van de FA een schaduw werpt op deze vooruitgang valt nog te bezien, omdat er tot nu toe onvoldoende bewijs is onthuld over de precieze omstandigheden. 

Maar ongeacht de context is het zeker verontrustend om te horen dat er ook maar enige verdenking bestaat rond de integriteit van een weddenschap op het hoogste niveau van het Engelse voetbal.