Groep A, B en C van Afrika Cup afgewerkt, 'Belgen' massaal door

Groep A, B en C van Afrika Cup afgewerkt, 'Belgen' massaal door

De groepsfase van de Afrika Cup is bijna afgelopen. Heel wat Belgische clubs hebben spelers rondlopen op het toernooi. Zij zien voorlopig de meeste jongens evenwel nog niet terug.

Groep A, Groep B en Groep C zijn al volledig afgewerkt. Kameroen won groep A. Michael Ngadeu (KAA Gent), Samuel Oum Gouet (KV Mechelen) en Collins Fai (Standard) lieten het Burkina Faso van Hervé Koffi (Charleroi) en Abdoul Tapsoba (Standard) achter zich op de tweede plaats. De twee beste ploegen van elke groep gaan sowieso door naar de volgende ronde. Kaapverdië legde beslag op de derde plaats. Ook de vier beste derdes mogen naar de volgende ronde. Kaapverdië is daar zeker bij. KV Oostende mist dus nog even langer Steven Fortès en Kenny Rocha. Ethiopië eindigde op de vierde plaats, maar net bij land speelt er niemand van een Belgische club.

In Groep B ging Senegal met de groepswinst aan de haal. Het is het land van Royal Antwerp FC-speler Abdoulaye Seck. Guinee legde beslag op de tweede plaats. Bij dat land zijn Sory Kaba (Oud-Heverlee Leuven), Ibrahima Cissé (Seraing) en Mory Konaté (STVV) actief. Bij de nummer drie en vier in de stand, Malawi en Zimbabwe, zit er niemand van een Belgische ploeg in de kern.

Tot slot is ook Groep C al volledig afgewerkt. Tarik Tissoudali (KAA Gent) en Sofian Chakla (Oud-Heverlee Leuven) wonnen met hun landgenoten de groep. Ook eerste nationaler Olympic Charleroi moet het voorlopig nog zonder één speler doen. Sidney Obissa werd met Gabon tweede in de groep. KV Kortrijk is momenteel nog niet zeker dat het Faïz Selemani nu al gaat mogen ontvangen. De Comoren eindigde op plaats drie, maar zijn op dit moment slechts de vierde beste derde. Wint Sierra Leone, Algerije, Guinee-Bissau of Soedan haar laatste groepsmatch? Dan is het exit voor de Comoren. Ghana eindigde vierde en is uitgeschakeld. Voor Abdul Nurudeen (KAS Eupen) en Joseph Paintsil (KRC Genk) is het dus einde toernooi. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie