Overnamebod ligt op tafel in Moeskroen: Laat ons hopen dat ze oplossing zoeken

Overnamebod ligt op tafel in Moeskroen: "Laat ons hopen dat ze oplossing zoeken"

Het zijn geen fijne tijden voor al wie Royal Excel Moeskroen ademt. Sinds de degradatie naar Eerste Klasse B is de club pas echt in gevaarlijk vaarwater terechtgekomen. Niet alleen sportief slaat het tegen, ook op financieel vlak staat het water aan de lippen. Op dat vlak duikt er belangrijk nieuws op: er ligt een overnamebod op tafel.

Op de Raad van Bestuur is het voorstel ter sprake gekomen, al wil de potentiële investeerder voorlopig anoniem blijven. L'Avenir weet dan ook niet om wie het gaat, maar schetst wel een bijzonder somber beeld van de huidige toestand bij Moeskroen. Zo zijn de spelers al voor de derde maand op rij te laat uitbetaald. Trainer José Jeunechamps spreekt van een "erg lastige situatie". "Alles staat op ontploffen door enkele genomen beslissingen", zucht hij in gesprek met de krant.

In de loop van deze week zouden zijn spelers wel uitbetaald worden. Jeunechamps hoopt dat dat voor de partij tegen Lierse Kempenzonen gebeurt, zodat zijn spelersgroep toch een mentale opsteker krijgt. "Als we geen punten pakken, keert iedereen zich tegen de trainer. Als de spelers niet betaald worden, keert iedereen zich tegen de geldschieter", wijst Jeunechamps het bestuur op haar plichten.

Deze woensdag kreeg de Moeskroen-coach een nieuwe klap te verwerken. Vaste pion Lucas Ribeiro, nota bene de voorlopige topschutter, verruilde Henegouwen voor het Waasland. Die overstap zet kwaad bloed bij Jeunechamps. "In de grond begrijp ik dat zo'n jonge speler sportieve en financiële stabiliteit zoekt. Daarentegen ben ik gedegouteerd door de manier waarop. Dat is een gebrek aan respect naar ons toe ...", besluit hij radeloos. Moeskroen huurde Ribeiro van Sporting Charleroi, maar aan die periode is nu dus vervroegd een einde gekomen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie