OFFICIEEL: Lille verrast en haalt Franse ex-international Ben Arfa binnen

OFFICIEEL: Lille verrast en haalt Franse ex-international Ben Arfa binnen

19-01-2022 15:06
1

Amadou Onana en Jonathan David (ex-KAA Gent) krijgen bij Lille OSC te maken met Hatem Ben Arfa. De 34-jarige aanvallende middenvelder heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend bij de regerend Frans kampioen.

Lille troefde vorig jaar verrassend Paris Saint-Germain af in de titelstrijd in de Ligue 1, maar heeft het dit seizoen een stuk moeilijker. Les Dogues staan slechts tiende en denken de ervaring van Ben Arfa daarom goed te kunnen gebruiken. De vijftienvoudig Frans international beleefde zijn doorbraak bij Olympique Lyon, waarmee hij vier landstitels veroverde. Hij kwam daarna nog uit voor onder meer Olympique Marseille, Newcastle United en PSG, maar sinds vorige zomer zat hij zonder club.

Ondanks zijn gebrek aan wedstrijdritme denkt Lille dat de technische spelmaker nog van waarde kan zijn. Overigens is de club ook nog actief in de Champions League, waarin Chelsea in de achtste finales de tegenstander is. De komst van Ben Arfa luidt het vertrek in van Yusuf Yazici, die bij CSKA Moskou aan de slag gaat.