Openda (eigendom Club Brugge) stuurt Vitesse naar kwartfinales Nederlandse beker

Openda (eigendom Club Brugge) stuurt Vitesse naar kwartfinales Nederlandse beker

19-01-2022 11:30 Laatste update: 16:22
3

Ikoma Lois Openda heeft zich dinsdag met Vitesse geplaatst voor de kwartfinales van de Nederlandse beker. De speler wordt uitgeleend door Club Brugge en scoort opnieuw voor de Nederlandse club. Ze stoten, mede dankzij zijn prestatie, door naar de kwartfinales.

Dankzij een assist en een doelpunt van de jeugdinternational van België won Vitesse met 2-0 van derdeklasser DVS '33 Ermelo. De van Club Brugge uitgeleende speler begon aan de wedstrijd en zette zijn ploeg na iets meer dan 20 minuten op voorsprong. 

Prestatie
Na een mooie individuele actie bediende hij Daan Huisman die de bal buiten het bereik van de doelman plaatste . Openda maakte nog voor het verstrijken van het uur het tweede doelpunt voor zijn ploeg en bevestigde daarmee de kwalificatie.

Statistieken
Een overwinning die voor een groot deel dus op zijn conto geschreven kan worden. De spits lijkt elke wedstrijd meer en meer te groeien en voelt zich als een vis in het water bij Vitesse. In de Eredivisie trof de Belg al elf keer raak in negentien wedstrijden.