'Stadions van Club Brugge en Rode Duivels in top tien slechtste van Europa'

'Stadions van Club Brugge en Rode Duivels in top tien slechtste van Europa'

19-01-2022 10:17 Laatste update: 10:49
28

Welke voetbalstadions worden het best beoordeeld door de fans die ze bezoeken? Door beoordelingen van 140 grote stadions in heel Europa te verzamelen, heeft money.co.uk de beste voetbalstadions in Europa kunnen ontdekken.

De beste stadions in Europa, dat was opzet van de Britse website. Bij ons springen vooral de slechtst beoordeelde voetbalstadions in het oog. Zowel het Koning Boudewijnstadion als het Jan Breydel van Club Brugge krijgen een slecht rapport. Ze halen beiden de ‘top’ tien. 

De website gebruikte voor zijn scores een hele hoop aan reviews die achtergelaten werden op platformen als Tripadvisor, Google en Football Ground Map.

Serie A-club Empoli heeft het slechtste rapport van de klas. Stadio Carlo Castellani staat op een laatste plek met een score van 2,9/5. Het Koning Boudewijnstadion volgt deze meteen op. Op de voorlaatste plek staan er drie stadions met alle drie een 3,37 op vijf: Balaidos Stadium (Celta de Vigo), Stadion Maksimir (Dinamo Zagreb) en het befaamde Koning Boudewijnstadion. 

Er heeft helaas nog een Belgisch stadion een slecht rapport gekregen: dat van Club Brugge. Het Jan Breydel krijgt een gemiddelde score van 3,5/5 en deelt daarmee de achtste plek met het Vasil Levski National Stadium, dat is het stadion van het Bulgaarse nationale elftal. 

De fans over heel Europa zijn blijkbaar het meest dol op de volgende stadions: het Westfalenstadion van Borussia Dortmund kreeg een gemiddelde score van 4,57. Het blijkt een fantastische rating te zijn want het houdt hiermee een heleboel andere stadions af. Het Camp Nou van FC Barcelona, het Bernabeu van Real Madrid en het nieuwe Tottenham Hotspur Stadium volgen Dortmund achterna.