UPDATE: 'Voorlopig geen forfaitnederlaag voor Mechelen, uitspraak volgt snel'

UPDATE: 'Voorlopig geen forfaitnederlaag voor Mechelen, uitspraak volgt snel'

19 januari - 12:12 Laatste update: 22:40
Jupiler Pro League 15 Reacties

KV Mechelen zag de aanvraag om de wedstrijd tegen OHL uit te stellen nog geweigerd worden, maar de match tegen KRC Genk is wel uitgesteld. Als Malinwa een forfaitnederlaag wordt aangesmeerd zal de club dat aanvechten.

Dat laat coach Wouter Vrancken tegenover Het Laatste Nieuws weten. “Of we dat moeten aanvechten? Zeker en vast. We moeten er alles aan doen om die match te mogen spelen. Iedereen met gezond verstand gaat daar achter staan. Dat lijkt me heel simpel. Wij komen niet met smoesjes af, wel met zeer gegronde redenen om die matchen uit te stellen én we vallen binnen de regels.”

KVM wilde de match tegen OHL uitstellen. “Er wordt veel gefocust op die twee keepers, maar daar gaat het niet om. Ik heb enorm veel vertrouwen in Yannick Thoelen, die wel kan spelen. De twee doelmannen gaven ons de mogelijkheid om binnen het reglement de match uit te stellen, maar hun besmetting is niet de hoofdreden.”

Vrancken geeft meer duiding. “Wél wilden we uitstellen omdat er meerdere spelers momenteel in quarantaine zitten (vijf in totaal, red.) én omdat er jongens nog maar pas uit isolatie kwamen. Met de gekwetsten erbij kwamen we uit op zeven fitte spelers voor de match tegen OHL... We konden binnen het protocol om uitstel vragen, en deden dat dus ook."

Update: Op 28 januari zal de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal zich buigen over Oud-Heverlee Leuven - KV Mechelen. Dat weet Sporza. Ondertussen is het coronaprotocol van de Pro League aangepast. Het duel van Mechelen tegen KRC Genk woensdag kon zo worden uitgesteld. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie