Cijfers zeggen veel: Lukaku wordt nauwelijks betrokken in aanvalsspel van Chelsea

18-01-2022 23:51
48

Romelu Lukaku heeft er opnieuw geen al te prettige avond opzitten. Tegen Brighton & Hove Albion (1-1) moest hij tien minuten voor het einde al naar de kant, hoewel Chelsea FC toen best nog een doelpuntje kon gebruiken. Al wekenlang klinkt het dat de spelwijze van Thomas Tuchel niet bij hem past. De cijfers lijken die aanname te bevestigen.

Halverwege het duel tegen Brighton kwam Squawka met een onthutsende statistiek naar buiten. In de eerste 45 minuten raakte Lukaku welgeteld ... acht keer de bal. Dat is een bedroevend laag aantal voor een monsteraanwinst van honderd miljoen euro. De vraag die daaruit rijst is uiteraard: bij wie ligt de schuld? Doet Lukaku zelf te weinig om aan de bal te komen of ligt het aanvalsspel van Tuchel hem niet?

Overigens is het al de tweede wedstrijd op rij dat Lukaku het minste balcontacten verzamelt bij Chelsea, al was dat vorig weekend nog enigszins te begrijpen. Toen heette de tegenstander immers Manchester City. Ook na de rust tegen Brighton kwam Lukaku overigens nauwelijks in het stuk voor, hoewel hij nog één goede mogelijkheid kreeg. De komende dagen zullen de Engelse media ongetwijfeld weer veel aandacht schenken aan de positie van de Rode Duivel.