Onzichtbare Lukaku kan Chelsea niet helpen, opnieuw puntenverlies in Brighton

18-01-2022 23:12
3

Chelsea heeft zich niet weten te revancheren voor de verloren topper tegen Manchester City in de Premier League. Hakim Ziyech zette The Blues nog wel op voorsprong, maar Brighton & Hove Albion vertrok met een punt uit Londen: 1-1. Romelu Lukaku kon zich nauwelijks laten opmerken.

Lukaku mocht wel in de basis starten van Thomas Tuchel en kreeg ondersteuning van Ziyech en Mason Mount. Een opleving van Ziyech bezorgde Chelsea na een klein halfuur de voorsprong. De linkspoot verraste Brighton-keeper Robert Sánchez met een schot in de korte hoek. Dat leek een flinke opsteker voor de ploeg van manager Tuchel, die ondanks een derde plaats al vrijwel lijkt afgehaakt in de titelstrijd.

Chelsea had in het vervolg echter moeite om kansen af te dwingen tegen Brighton, waar Leandro Trossard pas in halverwege de tweede helft mocht invallen. In de zestigste minuut kwamen de bezoekers zelfs langszij. Adam Webster kopte hard raak uit een hoekschop. Nadien zorgde Trossard nog enkele keren voor dreiging, maar Brighton moest het uiteindelijk houden bij dat ene doelpunt.

Chelsea zette nog wel aan, maar het slotoffensief leverde geen doelpunten meer op. Toen liep Lukaku er al niet meer bij: hij werd tien minuten voor affluiten ontgoocheld naar de kant gehaald. Manchester City dreigt door het puntenverlies van Chelsea verder uit zicht te geraken. De koploper heeft al twaalf punten meer en speelde bovendien één duel minder.