Sankt Pauli zorgt voor stunt: Dortmund uitgeschakeld na eigen doelpunt Witsel

18-01-2022 23:27

Borussia Dortmund is dinsdag op pijnlijke wijze uitgeschakeld in de achtste finales van de DFB-Pokal. De Duitse topclub ging op bezoek bij FC Sankt Pauli met 2-1 onderuit. Axel Witsel eiste een negatieve hoofdrol op.

Dortmund trad veelal met zijn vaste waardes aan. Zo waren onder meer Erling Haaland en Marco Reus van de partij, net als het Belgische klavertje drie, met Thorgan Hazard, Thomas Meunier en Axel Witsel. Al na vier minuten moesten Die Borussen echter in de achtervolging. Etienne Amenyido opende verrassend de score.

Dortmund kreeg daarna kansen op de gelijkmaker, maar het werd 2-0. Uitgerekend Witsel was de pineut: de Rode Duivel werkte een voorzet ongelukkig in zijn eigen doel. In de tweede helft trachtte BVB het tij nog te keren. Haaland maakte uit een strafschop de aansluitingstreffer, maar in het laatste halfuur kwam Dortmund niet verder dan dat. Daardoor bekert de koploper van de 2. Bundesliga verder.